Kontakt oss

Bruk skjemaet på sida til å ta kontakt med oss. 

 

Øvre Slottsgate
Sentrum, Oslo,
Norway

NM i teatersport

Teatersport er en konkurranse i improvisert teater, hvor publikum gjerne tar aktivt del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises. Skuespillerne som er med, fremfører scener ut fra visse føringer som blir lagt. Alt fra begrensinger i forhold til tid og rom, til for eksempel at man må snakke på rim, synge, ikke bruke boksaven S, snakke "tullespråk" (Gibberisch) eller at man ikke kan snakke uten å ha kroppskontakt.

Keith Johnstone er kjent som grunnleggeren av moderne improvisasjonskomedie. Teatersport dukket først opp i Norge på 1980-tallet.
I tillegg til å være en underholdende kunstform, er teatersport en utbredt form for skuespillertrening. Gjennom å trene teatersport øver skuespilleren seg opp til å ta sjanser, hjelpe medspillerne, ikke blokkere og å gå rett til poenget. 

NM i Teatersport™ er en forestilling hvor seks improgrupper møtes til vennskapelig kiving om hvem som best kan improvisere fortellinger på scenen. Det starter med innledende runder og ender opp i en bronsefinale og finale. NM Teatersport arrangeres hvert år i september i forbindelse med Norsk Amatørteaterforbunds årlige Teaterdager på Lillehammer.

De seks teatersportlagene ankommer fra hver sin region av landet etter at det er arrangert regionale uttak, og vi deler inn regionene slik: 

Nord-Norge (Finnmark, Nordland og Troms)
Sør-Norge (Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark) 
Østlandet (Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold)
Vest-Norge (Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane)
Innlandet (Oppland, Hedmark og Buskerud)
Midt-Norge ( Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre- og Romsdal)

Finalen blir derfor en forestilling med “eliten” av teatersport-utøvere innenfor amatørteaterbevegelsen.I NM bruker vi tre dommere og publikum til å avgjøre hvem som kan smykke seg med tittelen Norsk Mester i Teatersport.

Norsk amatørteaterforbund er prosjektleder for NM i teatersport, og informasjon om mesterskapet blir å finne på deres nettsider.